Nejlepší notebooky do 12 000 Kč

Hledáte nový notebook za který nechcete utratit desítky tisíc, ale přesto chcete dostatečně funkční notebook pro běžnou každodenní práci a prohlížení internetu? Právě pro vás přinášíme seznam nejlepších notebooků se kterými se vlezete i do omezeného rozpočtu 12 000 Kč.

1. Dell Vostro 3525 Dell Vostro 3525
Kvalita za dobrou cenu
4.9 / 5
2. Notebook HP 250 G10 HP 250 G10
Pěkný design i cena
4.9 / 5
3. ASUS Vivobook 15 ASUS Vivobook 15
Dobrá cena!
4.8 / 5
4. Lenovo IdeaPad Slim 3 Lenovo IdeaPad Slim 3
Elegantní a levný
4.8 / 5
5. Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome
Poměr cena/výkon
4.7 / 5

Nejlepší notebooky do 12 000 Kč

Dell Vostro 3525

Kvalita za dobrou cenu
Dell Vostro 3525

Klady

  • Poměr cena/výkon
  • Nízká hmotnost
  • Kvalitní provedení

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Notebook Dell Vostro 3525 je ideální společník pro každodenní práci i multimediální využití, a to za velmi příznivou cenu pod 12 000 Kč. Tento model je vybaven šestijádrovým procesorem AMD Ryzen 5 5500U, který dosahuje maximální frekvence až 4,0 GHz, což zaručuje vysoký výkon pro vaše aplikace a multitasking. S operační pamětí 8GB DDR4 a rychlým 512GB SSD diskem nabízí dostatek místa a rychlost pro ukládání dat a bleskové spouštění programů. Dell Vostro 3525 vyniká také svým 15,6 palcovým Full HD displejem s antireflexní úpravou a vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz, která zajišťuje plynulý a jasný obraz bez nežádoucích odlesků. Navíc, technologie Dell ComfortView Plus chrání vaše oči snižováním emisí škodlivého modrého světla.

Zařízení je vybaveno kompletní sestavou portů pro snadné připojení periférií a rychlou výměnu dat, včetně USB 3.2 Gen 1 a gigabitového ethernetu. Webkamera s HD rozlišením zajistí ostrý obraz při vašich videokonferencích, zatímco podsvícená klávesnice umožňuje pohodlné psaní i ve špatně osvětlených prostředích. Díky hmotnosti pouze 1,83 kg a robustní konstrukci je tento notebook snadno přenosný a zároveň odolný vůči každodennímu používání.

Dell Vostro 3525 se v českých internetových obchodech prodává od  .

HP 250 G10

Pěkný design i cena
Notebook HP 250 G10

Klady

  • Cena
  • Poměr cena/výkon
  • Design
  • Kvalitní provedení

Zápory

  • Nemá síťový konektor RJ45

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

HP 250 G10 je spolehlivým parťákem na cesty i do kanceláře, a to vše za méně než 12 000 Kč! Tento elegantní notebook ve stříbrné úpravě zaujme nejen svým odlehčeným, ale i odolným provedením. Díky procesoru Intel Core i5 1335U Raptor Lake s turbo rychlostí až 4,6 GHz, 8 GB RAM a 512GB SSD diskem zvládne HP 250 G10 hravě jakoukoliv práci nebo multimediální zábavu.

S 15,6″ Full HD IPS displejem s antireflexní úpravou a svítivostí 250 nitů poskytuje vynikající obraz bez rušivých odlesků. Ať už pracujete, sledujete videa nebo se účastníte videokonferencí, oceníte kvalitní obraz i zvuk, který zajistí integrovaná webkamera a stereofonní reproduktory.

K připojení slouží moderní rozhraní jako WiFi 6, Bluetooth 5.2, USB-C a USB 3.2. Navíc je HP 250 G10 vybaven numerickou klávesnicí, což oceníte při psaní čísel a dlouhých dokumentů. Lehká konstrukce s hmotností pouze 1,52 kg a skvělá výdrž baterie z něj dělají ideálního společníka na cesty.

HP 250 G10 se v českých internetových obchodech prodává od  .

ASUS Vivobook 15

Dobrá cena!
ASUS Vivobook 15

Klady

  • Cena
  • Poměr cena/výkon
  • Nízká hmotnost

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Hledáte notebook, který skvěle poslouží jak pro práci, tak pro zábavu, a zároveň není třeba utrácet jmění? ASUS Vivobook 15 X1504 je tou pravou volbou pro každého, kdo si cení kvalitního výkonu za příznivou cenu. Tento model s 15,6″ Full HD IPS antireflexním displejem poskytuje živé barvy a široké pozorovací úhly, ideální pro sledování filmů nebo pro práci s grafikou. Srdcem notebooku je desetijádrový procesor Intel Core i5 1235U z nejnovější 12. generace, který, spolu s rychlým 512GB SSD diskem a 8GB RAM, zaručuje bleskové zpracování všech úloh.

ASUS Vivobook 15 X1504 vyniká nejen svým výkonem, ale i praktickým designem. Díky hmotnosti pouhých 1,7 kg a možnosti otevření až do vodorovné polohy je ideálním společníkem na cesty. Nechybí ani podsvícená klávesnice, která usnadní práci v šerém prostředí, a široká paleta portů včetně USB-C a HDMI, což usnadňuje připojení k různým periferiím a externím displejům.

Pro milovníky čistého zvuku je připraven zvukový systém Dirac, který optimalizuje zvuk pro maximální zážitek při poslechu hudby nebo sledování filmů. A pro ty, kdo často konferují, nabízí Vivobook technologii potlačení okolního hluku a ASUS AI pro kvalitní videokonference.

S ASUS Vivobook 15 X1504 získáte spolehlivý stroj, který dokonale spojuje efektivitu, mobilitu a komfortní uživatelský zážitek, a to vše za velmi lákavou cenu.

ASUS Vivobook 15 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Lenovo IdeaPad Slim 3

Elegantní a levný
Lenovo IdeaPad Slim 3

Klady

  • Cena
  • Elegantní design
  • Poměr cena/výkon
  • Kvalitní provedení

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Hledáte notebook, který dokáže spojit moderní design s výkonnými komponenty a zůstat přitom dostupný? Lenovo IdeaPad Slim 3 je tou pravou volbou pro každého, kdo ocení skvělý poměr ceny a výkonu. Tento model vás okouzlí nejen svým elegantním vzhledem, ale především výkonem, který zajišťuje hladký chod všech vašich aplikací a programů díky procesoru Intel Core i3 N305 s taktem až 3,8 GHz a 8 GB RAM.

S 15,6″ antireflexním displejem s rozlišením Full HD si užijete každý detail s jasnými barvami a širokými pozorovacími úhly, ať už pracujete nebo se bavíte. Dvojice reproduktorů s technologií Dolby Audio poskytne pohlcující zvuk, který zvedne vaše multimediální zážitky na novou úroveň.

Navíc, IdeaPad Slim 3 není jen o výkonu a designu, ale i o inteligentních technologiích. Lenovo AI Engine optimalizuje výkon podle vašich aktuálních potřeb, zatímco funkce Smart Wireless zlepšuje vaši bezdrátovou konektivitu. Díky baterii s kapacitou 47 Wh a rychlonabíjecí technologii Rapid Charge Boost můžete na jedno nabití pracovat až 11,7 hodiny, a tak notebook používat celý den bez potřeby dobíjení.

S bohatou škálou portů, včetně USB-A, USB-C, HDMI a 3,5mm jack, můžete snadno připojit všechno potřebné příslušenství. Integrovaná webkamera s Full HD rozlišením a mechanickou krytkou navíc zaručí, že vaše online setkání budou vždy ve vysoké kvalitě a s ochranou soukromí. Lenovo IdeaPad Slim 3 tak představuje ideální volbu pro uživatele hledající výkon, styl a inovace za rozumnou cenu.

Lenovo IdeaPad Slim 3 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome

Poměr cena/výkon
Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome

Klady

  • Poměr cena/výkon
  • Výdrž baterie
  • Flexibilní konstrukce
  • Nízká hmotnost

Zápory

  • Někomu nemusí vyhovovat Google Chrome OS

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome je skvělým společníkem pro ty, kteří hledají spolehlivý a flexibilní notebook do 12 000 Kč. Tento 2v1 Chromebook nabízí výkonný Intel Celeron N100 procesor s frekvencí až 3,4 GHz, který spolu s 8 GB operační pamětí LPDDR4 zajišťuje plynulý chod vašich oblíbených aplikací. Na jeho brilantním 12,2″ dotykovém IPS displeji s rozlišením 1920 × 1200 si užijete ostrý a jasný obraz, ať už pracujete nebo se bavíte.

IdeaPad Flex 3 je ideální pro různé použití, díky svým flexibilním pantům, které umožňují jeho použití jako notebook, tablet, nebo v režimech stojánku a stanu pro pohodlné sledování videí či prezentace. Jeho stylový dvoutónový design dodává moderní vzhled, zatímco kompaktní rozměry (tloušťka pouze 18,4 mm a hmotnost 1,25 kg) zaručují snadnou přenositelnost. Notebook disponuje 128GB SSD, které zajistí rychlý start a dostatečný prostor pro vaše soubory a aplikace.

S operačním systémem Google Chrome OS máte k dispozici rychlý a intuitivní systém s přístupem ke všem potřebným aplikacím, včetně webového prohlížeče, textového editoru a integrovaného antiviru. S výdrží baterie až 12 hodin můžete pracovat celý den bez nutnosti nabíjení. Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome je tak perfektní volbou pro každého, kdo potřebuje spolehlivý a univerzální notebook za dostupnou cenu.

Lenovo IdeaPad Flex 3 Chrome se v českých internetových obchodech prodává od  .

Co očekávat cenové relaci notebooků do 12 000 Kč?

V této cenové kategorii sice nelze očekávat nejvyšší specifikace, ale i přesto za tuto cenu můžete získat dostatečný výkon pro základní každodenní úkoly a práci. Je proto potřeba si už před nákupem, vzhledem k ceně, stanovit realistická očekávání.

V této cenové kategorii se typicky setkáte s procesory nižší až střední úrovně, jako jsou Intel Celeron, Intel Pentium, AMD Athlon nebo AMD Ryzen 3. Tyto procesory jsou vhodné pro základní úkoly jako jsou webové prohlížeče, kancelářské aplikace, a lehké multimediální aktivity. Není realistické očekávat, že budou zvládat náročné aplikace jako je video editace nebo pokročilé hry na vysokých nastaveních (v takovém případě se podívejte na herní notebooky).

Notebooky do 12 000 Kč obvykle nabízejí 4 až 8 GB RAM. Zatímco 4 GB může být dostatečné pro velmi základní úkoly a jednoduchý multitasking, 8 GB je lepší volbou pro plynulejší a efektivnější práci, zejména pokud plánujete používat více aplikací současně nebo mít více oken otevřených najednou.

Co se úložiště týká, v této cenové relaci se setkáte s SSD (solid-state drive), které poskytují rychlejší spuštění systému a aplikací ve srovnání s tradičními HDD (hard disk drive). Kapacita SSD bude často omezena na 128 až 256 GB, což by mělo stačit pro základní požadavky uživatele, ale může být limitující, pokud plánujete ukládat velké množství dat.

Displeje mají většinou nižší rozlišení, typicky 1366 x 768 pixelů, což je dostačující pro základní práci a multimediální konzumaci, ale může být nedostatečné pro náročnější grafické úkoly. Full HD (1920 x 1080 pixelů) displeje jsou lepší volbou, pokud jsou dostupné, poskytují ostřejší a jasnější obraz, který zlepšuje celkový vizuální zážitek.

Materiály a celková konstrukce notebooku budou pravděpodobně více základní, s větším použitím plastů a méně robustními designy. Přestože mohou být odolné, nemusí poskytovat stejný pocit prémiovosti jako dražší modely. Ale to je při ceně 12 000 Kč pochopitelné.

Pokud od notebooku očekáváte vyšší výkon či lepší zpracování, zvažte, zda se vám nevyplatí připlatit pár tisíc a nepodívat se po noteboocích v cenové relaci do 15 000 Kč nebo do 20 000 Kč.

Notebook Dell do 12 000 Kč
Notebook Dell do 12 000 Kč

Jak vybrat notebook do 12 000 Kč

Při výběru notebooku s rozpočtem do 12 000 Kč je důležité zaměřit se na několik klíčových aspektů, které ve výsledku ovlivní vaši spokojenost při používání notebooku. Pojďme se podívat na to, na co se zaměřit, aby váš nový notebook co nejlépe vyhovoval vašim potřebám.

  • Procesor: Procesor je mozkem notebooku a jeho výkon přímo ovlivňuje celkovou rychlost a plynulost provozu systému. V této cenové kategorii se obvykle setkáte s procesory nižší až střední třídy, jako jsou Intel Celeron, Intel Pentium, AMD Ryzen 3 nebo AMD Athlon. Pro běžné úkoly, jako je prohlížení internetu, práce s kancelářskými aplikacemi a přehrávání videí, jsou tyto procesory dostatečné. Pokud plánujete provádět náročnější úkoly, jako je editace fotografií nebo multitasking s více aplikacemi, vyhledejte modely s procesory Ryzen 3 nebo lepšími verzemi Pentia.
  • Paměť RAM: RAM (operační paměť) je dalším klíčovým faktorem, který ovlivňuje výkon notebooku, zejména při multitaskingu. V rozpočtu do 12 000 Kč se nejčastěji setkáte s 4 až 8 GB RAM. Pro základní použití postačí 4 GB, ale pro plynulejší a rychlejší práci je vhodnější hledat modely s 8 GB RAM, které poskytnou lepší zážitek při práci s více aplikacemi současně.
  • Úložiště: Vybírejte notebooky s SSD (solid state drive) místo tradičního HDD (hard disk drive). SSD poskytuje rychlejší načítání operačního systému, aplikací a zpracování dat. V této cenové relaci můžete očekávat SSD s kapacitou 128 GB až 256 GB, což je pro běžné použití dostatečné. SSD také zvyšuje celkovou reaktivitu systému a zlepšuje dobu spuštění notebooku.
  • Displej: Při výběru notebooku nezapomeňte zvážit kvalitu displeje. V této cenové kategorii často naleznete displeje s rozlišením 1366 x 768 pixelů, ale je vhodné hledat alespoň Full HD (1920 x 1080 pixelů) pro lepší vizuální zážitek. Větší rozlišení nabízí ostřejší obraz a je vhodnější pro sledování filmů a práci s grafikou. Dále byste měli zvážit typ panelu; IPS panely nabízejí lepší pozorovací úhly a barevnou přesnost než TN panely.
  • Baterie a výdrž: Délka výdrže baterie je klíčová pro uživatele, kteří potřebují notebook přenášet. Hledejte modely, které nabízejí alespoň 5-6 hodin provozu na jedno nabití. Důležité je také zvážit, jak rychle lze baterii dobít.
  • Rozměry a hmotnost: Pokud plánujete často přenášet svůj notebook, dávejte pozor na jeho velikost a hmotnost. Lehčí a tenčí notebooky jsou snáze přenosné, ale mohou mít menší baterii a méně portů pro připojení externích zařízení.
Notebook do 12 000 Kč
Notebooky do 12 000 Kč dokáží nabídnout dobrý poměr cena/výkon pro běžnou práci

Nejlepší výrobci notebooků do 12 000 Kč

Při výběru notebooku do 12 000 Kč je důležité vybírat od renomovaných výrobců, kteří nabízejí spolehlivé produkty s dobrou zákaznickou podporou. Zde je přehled několika výrobců, kteří se osvědčili v této cenové kategorii:

  • Lenovo: Lenovo je známé pro svou širokou nabídku notebooků, která sahá od výkonných pracovních stanic až po cenově dostupné modely pro běžné používání. V cenové kategorii do 12 000 Kč nabízí Lenovo zařízení, která jsou ideální pro studenty a domácí uživatele, kteří potřebují spolehlivý stroj pro základní úkoly.
  • HP: HP, neboli Hewlett-Packard, je jedním z největších výrobců počítačové techniky na světě a jeho produkty jsou známé dobrou kvalitou a robustností. V segmentu do 12 000 Kč nabízí HP notebooky, které jsou zaměřené především na kvalitu zpracování a solidní výkon pro každodenní práci.
  • Asus: Asus je další globální hráč ve světě počítačů a technologií. Tato značka je ceněna pro svou inovativnost a kvalitu. Notebooky Asus v cenovém rozmezí do 12 000 Kč nabízejí dobrý výkon a spolehlivost, což je činí oblíbenou volbou pro studenty a domácí uživatele.
  • Acer: Acer je známý svou schopností nabídnout kvalitní notebooky za přijatelné ceny. Ve svém portfoliu má Acer řadu cenově dostupných modelů, které jsou vhodné pro běžné použití a jednoduché kancelářské práce. Acer klade důraz na cenovou dostupnost bez výrazného omezení výkonu.
  • Dell: Dell je americká společnost, která má dlouhou historii ve výrobě spolehlivých a funkčních počítačů. V segmentu do 12 000 Kč Dell nabízí notebooky, které jsou ceněny pro svou odolnost a výdrž, což je dělá vhodnými pro školní i kancelářské prostředí.

Často kladené otázky ohledně notebooků do 12 000 Kč

Jaký procesor bych měl hledat v notebooku do 12 000 Kč?

V této cenové kategorii se obvykle setkáte s procesory jako Intel Celeron, Intel Pentium, AMD Athlon, nebo AMD Ryzen 3. Tyto procesory jsou dostatečné pro základní úkoly jako prohlížení internetu, práci s kancelářskými aplikacemi a sledování videí. Pro náročnější úkoly vyhledejte modely s lepším procesorem v rámci dostupného rozpočtu.

Jaký je rozdíl mezi SSD a HDD v notebooku?

SSD (solid state drive) poskytuje rychlejší přístup k datům, rychlejší spouštění systému a aplikací, a je odolnější proti fyzickým šokům. HDD (hard disk drive) je tradičnější typ úložiště, který nabízí větší kapacitu za nižší cenu, ale je pomalejší a náchylnější k poškození. Pro běžné použití je SSD lepší volbou pro zvýšení celkové reaktivnosti systému.

Jaký je ideální velikost RAM pro notebook do 12 000 Kč?

Pro běžné použití je doporučeno hledat notebooky s alespoň 4 GB RAM. Pokud plánujete více multitaskingu nebo používání paměťově náročnějších aplikací, je vhodné hledat modely s 8 GB RAM, což vám poskytne lepší výkon a plynulejší multitasking.

Je lepší vybrat notebook s větším displejem nebo lepším rozlišením?

To závisí na vašich potřebách. Větší displeje (např. 15,6 palce) jsou lepší pro sledování filmů a pohodlnější práci, ale mohou být těžší a méně přenosné. Vyšší rozlišení (např. 1920×1080, známé jako Full HD) poskytuje ostřejší a detailnější obraz, což je vhodné pro grafickou práci a lepší multimediální zážitek. Pro běžné použití a sledování videí by mělo být prioritou vyšší rozlišení.

Mohu očekávat, že notebooky do 12 000 Kč budou mít dobré možnosti připojení?

Ano, i v této cenové kategorii můžete očekávat základní možnosti připojení, včetně Wi-Fi, Bluetooth a několika USB portů. Některé modely mohou nabízet také HDMI port pro připojení externího monitoru nebo projektoru. USB-C je méně běžné, ale některé novější modely mohou tento port zahrnovat.

Zobrazen 1. – 12. z 35 výsledků

Přejít nahoru